Digitala Transformationer – Ledning och Styrning

Kursbeskrivning Under kursen Digitala Transformationer reder vi ut hur just du i din organisation kan hantera behovet av digital transformering och ta kontroll över de resurser som är nödvändiga för förändring. Efter kursen Digitala Transformationer kommer du att kunna driva digitala transformeringsprojekt effektivt och snabbt. Du kommer även att kunna skapa digitaliserade produkter och tjänster …

Digitala Transformationer – Ledning och Styrning Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
14950 SEK

Kursbeskrivning

Under kursen Digitala Transformationer reder vi ut hur just du i din organisation kan hantera behovet av digital transformering och ta kontroll över de resurser som är nödvändiga för förändring.

Efter kursen Digitala Transformationer kommer du att kunna driva digitala transformeringsprojekt effektivt och snabbt. Du kommer även att kunna skapa digitaliserade produkter och tjänster samt styra förändringsarbete och flytta fokus till digital transformering med automatisering och robotisering.
Du kommer att ha en bra förståelse för digitalisering som koncept, samt för och nackdelar med digitalisering i olika sammanhang, kostnader och risker, fördelar och return-on-investment. Vidare klarläggs begrepp som robotisering, automation, AI, IA. En viktig del i all verksamhetsutveckling är att nuvarande kompetens och kunskap bi-behålls under en transformation för att inte ”slänga ut barnet med badvattnet”. Kursen innehåller även en stor del kring Agil/Lean verksamhetsutveckling då detta är tätt förknippat med effektiv transformation och bör vara en central del i all verksamhetsutveckling. Kombinationen av effektiva arbetssätt (lean) och tillämpning av s.k. digitala stöd och produkter (ofta kallat digitalisering) ger bäst effekt för investeringar i verksamhetsutveckling och tillåter organisationer kontinuerlig förbättring löpande istället för i kliv eller insatser. Kursdeltagare får dessutom en konkret introduktion och praktisk övning i användandet av flera välbeprövade modeller, metoder och ramverk för att planera, genomföra och följa upp digitaliseringsbeslut och verksamhetsutveckling.