Diplomerad Par- och relationsterapeut/coach

Kursbeskrivning Under utbildningen till Diplomerad Par- och Relationsterapeut/coach fördjupas dina kunskaper i anknytningsteori och schematerapi, samt dess betydelse för förståelsen av vår hantering av relationer genom livet. Vi behandlar också sexologi utifrån det perspektivet. Föreläsare behandlar teman kring modern hjärnforskning och medberoende. Under kursen, som bygger på psykosyntesens grundsyn, lär du dig mer om samtalsmetodik …

Diplomerad Par- och relationsterapeut/coach Läs mer »

Längd
9 månader
Pris
32574 SEK
Ort
Stockholm

Kursbeskrivning

Under utbildningen till Diplomerad Par- och Relationsterapeut/coach fördjupas dina kunskaper i anknytningsteori och schematerapi, samt dess betydelse för förståelsen av vår hantering av relationer genom livet. Vi behandlar också sexologi utifrån det perspektivet. Föreläsare behandlar teman kring modern hjärnforskning och medberoende.

Under kursen, som bygger på psykosyntesens grundsyn, lär du dig mer om samtalsmetodik och att även använda andra tekniker såsom kreativa metoder och meditationer. Utbildningen ger dig kunskap om den viktiga kommunikationen som tillsammans med närhet och kontakt är avgörande för en god relation. Vi tittar på vad som kan vara ett hinder för en god relation, exempelvis rädsla för att bli avvisad eller rädsla för att bli övergiven. Vi undersöker strategierna som vi människor använder för att undvika att känna sårbarhet. Utbildningen är upplevelsebaserad på så sätt att vi använder egna upplevelser för att integrera de olika teorierna som presenteras.

Kursinnehåll

  • Introduktion till Par- och relationsterapi/coaching utifrån psykosyntes-, imago- och gestaltterapi.
  • Anknytningsteori och schematerapi
  • Imago – den medvetna pardialogen i praktiken
  • ACT – Acceptance and Commitment Therapy
  • Sexualitet
  • Medberoende
  • Empatisk kommunikation i teori och praktik löper som en röd tråd genom hela utbildningen.