Ergonomi vid datorn

Kursbeskrivning Ergonomi vid datorn – jobba hemifrån, är en online kurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga/behandla belastningsbesvär orsakade av dåliga arbetsställningar vid datorn när du jobbar hemma.  Kursen är digital vilket innebär att du kan välja att lyssna på föreläsningen när det passar dig och ditt arbete. Du kan lyssna på föreläsningen …

Ergonomi vid datorn Läs mer »

Längd
Pris
1000 SEK
Ort
Online

Kursbeskrivning

Ergonomi vid datorn – jobba hemifrån, är en online kurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga/behandla belastningsbesvär orsakade av dåliga arbetsställningar vid datorn när du jobbar hemma.  Kursen är digital vilket innebär att du kan välja att lyssna på föreläsningen när det passar dig och ditt arbete. Du kan lyssna på föreläsningen flera gånger under utbildningen, pausa, spola framåt och tillbaka om du behöver repetera.

Kursinnehåll

  • Allmänt om kroppens rörelse- och stödjeorgan, skelett, muskler, ryggraden, diskar etc.
  • En bra hållning är en förutsättning för att lyckas med bra arbetsställningar.
  • Hur ställer jag in min ”hemma” utrustningen på ett ergonomiskt sätt.
  • Vilka arbetsställningar och vilken arbetsteknik ska jag använda när jag sitter och arbetar på en köksstol, i soffan, på en ergonomisk arbetsstol eller står och arbetar vid köksbänken alt ett ergonomiskt arbetsbord.
  • Vilka belastningsskador är vanliga när man intar dåliga arbetsställningar.
  • Stretchövningar för muskler som ofta drabbas av belastningsskador när man arbetar vid datorn.