Företagsekonomi för ledare och chefer

Kursbeskrivning Som chef eller ledare i ett företag har du med största sannolikhet en hel del ansvarsområden. Inte sällan har du även ett ansvar för hela eller delar av företagets ekonomi. Genom denna kurs som leds av Peter Berg får du en stabil grund att stå på inför framtida företagsekonomiska frågor och utmaningar. Peter är …

Företagsekonomi för ledare och chefer Läs mer »

Längd
1/2 dag
Pris
4990 SEK
Ort
Online

Kursbeskrivning

Som chef eller ledare i ett företag har du med största sannolikhet en hel del ansvarsområden. Inte sällan har du även ett ansvar för hela eller delar av företagets ekonomi.

Genom denna kurs som leds av Peter Berg får du en stabil grund att stå på inför framtida företagsekonomiska frågor och utmaningar. Peter är auktoriserad redovisningskonsult med 45 års erfarenhet i branschen. I denna kurs ger han dig kunskap om och ökad förståelse för bland annat ekonomistyrning, personligt ansvar och analyser. Du kommer att få med dig tips och råd för att känna dig trygg med att hantera den ekonomiska biten i din yrkesroll. Din ökade förståelse för bland annat relevanta nyckeltal och analyser innebär även att du kommer att kunna delta mer aktivt och vara mer konstruktiv i kommande affärsdiskussioner och beslut.

Kursbeskrivning

  • Ekonomistyrning – Redovisningen som underlag för ekonomiska beslut
  • Personligt ansvar – Redovisningen som underlag för uppföljning
  • Räkenskapsanalys – Trimma ekonomin med nyckeltal
  • Förbättra avkastningen – Genom resultatet eller den finansiella ställningen?
  • Kassaflödesanalysen – Viktiga skillnader mellan resultat och likviditet.