Grundläggande brandskyddsutbildning

Kursbeskrivning En grundläggande brandskyddsutbildning som vänder sig till alla medarbetare. Varje år anmäls fler än 30 000 brandskador till försäkringsbolagen. Den totala kostnaden uppgår till 4,5 miljarder kronor. Ca 100 personer dör varje år i bränder. En brandkurs brukar vara mycket uppskattad av personalen och vi pratar brandsäkerhet både på arbetsplats och i hemmet. Detta …

Grundläggande brandskyddsutbildning Läs mer »

Längd
3 timmar
Pris
SEK

Kursbeskrivning

En grundläggande brandskyddsutbildning som vänder sig till alla medarbetare. Varje år anmäls fler än 30 000 brandskador till försäkringsbolagen. Den totala kostnaden uppgår till 4,5 miljarder kronor. Ca 100 personer dör varje år i bränder.

En brandkurs brukar vara mycket uppskattad av personalen och vi pratar brandsäkerhet både på arbetsplats och i hemmet. Detta är en av våra vanligaste kurser och vi besöker varje vecka flertalet arbetsplatser och utbildar i grundläggande brandskydd.
Utbildningen består normalt av en teoretisk del och en praktisk del med släckövning. Den praktiska släckövningen kan genomföras både utomhus och inomhus med vår digitala släckutrusting. Med denna kan vi skapa trovärdiga scenarier för brand inomhus i era lokaler, som ni får öva på att hantera och släcka.

Kursinnehåll

  • Förstå de vanligaste brandriskerna på arbetsplatsen och hur de kan förebyggas.
  • Förstå hur SBA-arbetet bedrivs samt lagar, regler och ansvar.
  • Förstå det tidiga brandförloppet och riskerna med rök och brandgas i relation till tiden för en utrymning och möjlighet att släcka en brand.
  • Förstå hur utrymning sker i era lokaler.
  • Förstå grundläggande byggnadstekniskt brandskydd.
  • Förstå hur man ska agera vid en brandlarm.
  • Förstå hur man hanterar olika slags bränder.