Hot och våld – Securitas

Kursbeskrivning Hot och våld på arbetsplatsen är ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Denna utbildning hjälper er att minska riskerna och vi definierar vad hot är och hur ni hanterar en våldsam situation eller ett rån. Utbildningen Hot och våld hålls med syfte att informera kring vad som kan göras för att bidra till ett bredare säkerhetstänk och …

Hot och våld – Securitas Läs mer »

Längd
2 timmar
Pris
7995 SEK
Ort
Flexibel

Kursbeskrivning

Hot och våld på arbetsplatsen är ett allvarligt arbetsmiljöproblem. Denna utbildning hjälper er att minska riskerna och vi definierar vad hot är och hur ni hanterar en våldsam situation eller ett rån.

Utbildningen Hot och våld hålls med syfte att informera kring vad som kan göras för att bidra till ett bredare säkerhetstänk och en större trygghetskänsla på arbetsplatsen. Vi definierar vad hot är och hur ni hanterar en våldsam situation eller ett rån. Hur minskar ni riskerna – och om det ändå inträffar; hur ska ni agera under och efter rånet? Vi går igenom det första avlastande samtalet som ni kan komma att behöva ta med en kollega.

Utbildningen vänder sig till alla som kan hamna i hotfulla eller våldsamma situationer på arbetsplatsen eller i sin vardag; Till exempel skolor, kommuner, landsting, företag eller föreningar. Du behöver inte ha några förkunskaper eller arbeta med den här typen av frågor för att kunna delta.

Kursinnehåll

Efter genomförd utbildning ska deltagaren ha kunskap om:

  • Vad som kan vara en hotfull eller våldsam situation.
  • Vilka verktyg du har för att hantera hotfulla eller våldsamma situationer.
  • Vilka rättigheter du har enligt lag.
  • Era egna rutiner och eventuella förbättringsåtgärder.