Kompetensbaserad intervjuteknik för chefer

Kursbeskrivning Är du ny som chef eller var det länge sedan du rekryterade? Kanske vill du få nya konkreta tips och verktyg kring hur du håller i en kompetensbaserad anställningsintervju, skapar en positiv kandidatupplevelse – och får den starkaste kandidaten att tacka ja till ditt jobberbjudande? Anmäl dig till vår remote snabbkurs i intervjuteknik för …

Kompetensbaserad intervjuteknik för chefer Läs mer »

Längd
3 timmar
Pris
2900 SEK
Ort
Online

Kursbeskrivning

Är du ny som chef eller var det länge sedan du rekryterade? Kanske vill du få nya konkreta tips och verktyg kring hur du håller i en kompetensbaserad anställningsintervju, skapar en positiv kandidatupplevelse – och får den starkaste kandidaten att tacka ja till ditt jobberbjudande? Anmäl dig till vår remote snabbkurs i intervjuteknik för chefer!

Under tre inspirerande timmar går vi igenom hur du håller i en lyckad anställningsintervju, där fokus ligger på att ta reda på kandidatens kompetens och få ett tydligt underlag för att objektivt bedöma och jämföra de olika kandidaternas svar. Utbildningen sker i en mindre grupp med max 12 deltagare med gott om utrymme för diskussion och reflektion tillsammans med kursledaren och de andra medverkande. Vi sätter dina frågor i ett sammanhang och kopplar dem till dig och din verksamhet. Allt för att du långsiktigt ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Efter kursen får du även tillgång till fördjupningsmaterial att återkomma till vid behov.

Kursinnehåll

  • Använda en kravprofil för att konkretisera ditt anställningsbehov
  • Definiera olika typer av kompetenser
  • Skapa en positiv kandidatupplevelse för alla som söker din lediga tjänst
  • Ställa kompetensbaserade intervjufrågor
  • Leda en intervju som får kandidaten att öppna upp och bli mer intresserad av jobbet
  • Identifiera magkänsla och bli medveten om hur fördomar och bias kan sabotera din rekrytering
  • Använda effektiva och strukturerade beslutsunderlag för att enkelt och objektivt bedöma kandidater
  • Få toppkandidaten att tacka ja till ditt jobberbjudande!