Ny som chef

Kursbeskrivning Har du fått en ny tjänst med utökat ansvar? Det är ingen tillfällighet. Din arbetsgivare bedömer att just du är rätt person för att ta ansvar för verksamhetens och medarbetarnas utveckling. Ny som chef är kursen som rustar upp dig så att du står säkrare och tryggare i din nya roll. Du lär dig …

Ny som chef Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
16995 SEK

Kursbeskrivning

Har du fått en ny tjänst med utökat ansvar? Det är ingen tillfällighet. Din arbetsgivare bedömer att just du är rätt person för att ta ansvar för verksamhetens och medarbetarnas utveckling. Ny som chef är kursen som rustar upp dig så att du står säkrare och tryggare i din nya roll. Du lär dig hantera alla nya utmaningar som kan uppstå och blir förberedd på svåra situationer och hur du kan hantera dem genom bland annat kommunikation och motivation. Du får även ökad kunskap kring stresshantering och psykisk ohälsa.

Våra mycket uppskattade kursledare kommer att ge dig flera effektiva verktyg och insikter som ger dig bästa tänkbara start för att lyckas i ditt chefskap. Att bli chef innebär en rad förändringar. Du ställs inför större utmaningar, högre krav och nya problemställningar. I tillägg förändras din relation till medarbetarna. Kanske var ni kollegor innan? Hur hanterar man känsliga ämnen t ex. uppsägningar, omplacering, tillsägelse eller samarbetsproblem?

Kursinnehåll

-Så hanterar du rollen som mellanchef

-Utveckla ditt personliga ledarskap

-Så motiverar du dig själv och andra

-Bygg upp ett välfungerande team och få fram det bästa i varje medarbetare

-Ditt ansvar som ledare

-Effektiv kommunikation – tydligare ledarskap

-Kompis eller ledare?

-Konflikthantering för ledare

-Så hanterar du personer som sätter sig på tvären

-Medarbetarsamtal och svåra samtal