Utbildning i belastningsergonomi

Kursbeskrivning Utbildningen ökar kunskapen om hur kroppen fungerar, hur belastningsskador uppkommer och hur de förebyggs. Den ökar kunskapen om hur ni använder en skonsam arbetsteknik och stärker kroppens fysiska resurser. ed era arbetsutmaningar som grund utbildar vi er i belastningsergonomi. Genom en utbildning hos oss hjälper vi er att förankra Arbetsmiljöverkets föreskrifter i er verksamhet. …

Utbildning i belastningsergonomi Läs mer »

Längd
2 timmar
Pris
SEK

Kursbeskrivning

Utbildningen ökar kunskapen om hur kroppen fungerar, hur belastningsskador uppkommer och hur de förebyggs. Den ökar kunskapen om hur ni använder en skonsam arbetsteknik och stärker kroppens fysiska resurser.

ed era arbetsutmaningar som grund utbildar vi er i belastningsergonomi. Genom en utbildning hos oss hjälper vi er att förankra Arbetsmiljöverkets föreskrifter i er verksamhet. Utbildningen går igenom vilka krav varje arbetsplats har – och hur man arbetar efter dem. Vi går också igenom definitioner som är bra att känna till. Utbildningen leds av våra experter inom området (ergonom och legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast). För att motsvara er verksamhet lyssnar vi in era förväntningar och mål under ett uppstartsmöte, innan vi förbereder utbildningen. 

  • Hur belastningsskador uppkommer och förebyggs.
  • Skonsam arbetsteknik.
  • Hur man stärker kroppens fysiska resurser.
  • Möjligt tillägg på önskemål av er: praktisk övning i lyftteknik, förflyttningsteknik.