Ställningsutbildning – utbildning i ställningsbyggnad

Ställningsutbildning är ett måste att gå om du arbetar med ställningsbyggnad. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och allmänna råd om ställningar så är detta ett krav för att arbeta med uppförande av ställningar och väderskydd, arbete på ställningar och under väderskydd, samt vilka produktkrav som gäller för ställningar och väderskydd men även hur de ska vara utformade. Utbildningen är främst för dig som jobbar som ställningsbyggare eller är arbetsledare för ställningsbyggare.

Den vanligaste utbildningen kallas allmän utbildning i ställningsbyggnad och ger behörighet för arbete upp till 9 meter. I en sådan utbildning går man igenom vad lagen säger, människans beteenden kring säkerhet och attityd, fallskydd, riskbedömningar samt planering, uppförande, kontroll och nedtagning.

Arbetar man eller arbetsleder ställningsbyggande över 9 meter så krävs en särskild ställningsutbildning inom ställningsbyggnad. Denna är mer omfattande än den allmänna.

Fallolyckor är tyvärr en av de vanligaste dödsorsakerna i byggnadsbranschen. Så denna kunskap är mycket viktig att ha. Så se till att gå en utbildning och få ett kursbevis.

Nedan listar vi många olika alternativ av ställningsutbildning både på plats och på distans. Läs mer om utbildningarna och jämför.

 

Allmän ställningsutbildning

Kursbeskrivning Enligt lag måste den som bygger, förändrar eller river en ställning ha genomgått ställningsutbildning samt ha dokumentation som styrker detta. Den som leder eller övervakar arbetet ska ha minst samma utbildningsnivå. De aktuella utbildningen omfattar Allmän Utbildning om man bygger mellan 2 – 9 meter. Jobsafes webbaserade utbildning är för dig som bygger ställningar …

Allmän ställningsutbildning Läs mer »

Längd
-
Pris
2200 SEK
Ort
Online

Ställningsutbildning 2-9m online

Kursbeskrivning Allmän ställningsutbildning 2-9 meter är en onlinekurs som riktar sig till samtliga personer på en arbetsplats som antingen monterar, väsentligt ändrar eller monterar ned en ställning. Efter slutförande av denna kurs har du utbildning för att arbeta med ställningar med en arbetshöjd upp till nio meter, eller fyra bomlagshöjder. Denna kurs riktar sig till …

Ställningsutbildning 2-9m online Läs mer »

Längd
-
Pris
1798 SEK
Ort
Online

Ställningsutbildning online 2-9 m

Kursbeskrivning Ställningsutbildning är en viktig del av byggbranschen då det innebär att arbetare lär sig hur man säkert använder och monterar ställningar på byggplatser. Få ett kompetensintyg redan idag. Tillgång till kursen i 365 dagar med obegränsat antal provförsök.  Det är viktigt att arbetsgivare säkerställer att alla arbetare på en byggplats har gått igenom ställningsutbildning och har …

Ställningsutbildning online 2-9 m Läs mer »

Längd
4-6 timmar
Pris
2295 SEK
Ort
Online