Hyresjuridik – utbildningar som berör hyreslagen m.m

Att gå en utbildning i hyresjuridik är ett måste för dig som arbetar där denna lag används. Kanske arbetar du som uthyrare, fastighetschef, fastighetsförvaltare eller liknande på ett fastighetsbolag. Då är detta juridiska område av stor vikt för dig. Du kommer troligen dagligen i kontakt med frågor och ärenden där denna lag berörs. Då gäller det att kunna grunderna och hitta i lagen för att göra ett bra jobb. Vi listar många olika utbildningar inom detta område på olika nivåer.

Hyresjuridiken är ganska krånglig och inte helt lätt och det gäller att hålla tungan rätt i mun när man läser den. Lagen skiljer sig även en del åt beroende på om det gäller bostäder för privatpersoner eller lokaler. Att inte ha koll på denna lag kan stå en dyrt. Som fastighetsbolag kan det kosta mycket pengar om man hanterar ärenden fel. Börja med att gå en grundkurs i hyresjuridik, där går man igenom grunderna och man går igenom de vanligaste fallen och problemen. Det finns kurser som omfattar både bostad och lokal eller inriktat på ett av områdena.

Vanliga delar i en grundutbildning inom hyresjuridik som en deltagare får lära sig om är exempelvis skriva avtal, brister och skador, hyra i andra hand, avflyttning, besittningsskydd och mycket mera.

När man väl arbetat ett tag med dessa frågor så bör man även gå vidare och läsa en mer fördjupande kurs för att blir riktigt bra och säker på hyresjuridiken. Man bör även med jämna mellanrum gå om en sådan här utbildning för att hålla kunskaperna fräscha.

Nedan listar vi många bra utbildningar inom området hyresjuridik. Läs och jämför bland utbildningar och utbildningsföretag.

Grundkurs i hyresjuridik riktad till hyresvärd/hyresgäst

Kursbeskrivning Hyresjuridik är ett snårigt område. Lagstiftningen är tvingande till hyresgästens förmån. Hyresvärdar och hyresgäster bör därför ha kännedom om innehållet i den s.k. hyreslagen. Annars riskerar parterna att deras avtal ändå inte är giltigt i olika situationer de hamnar i vilket i sin tur kan innebära både stora praktiska problem och ekonomisk skada. Med …

Grundkurs i hyresjuridik riktad till hyresvärd/hyresgäst Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
13300 SEK
Ort
Göteborg, Stockholm

Hyresjuridik Bostäder – Grundkurs

Kursbeskrivning Rätt kunskap om hyresrätten är nödvändig i kontakten med hyresgästerna. I den här grundkursen behandlar vi viktiga avsnitt i hyreslagen och ger dig de nödvändiga praktiska kunskaperna för att förstå hyresrätten för bostäder. Hyresjuridik innebär allt från obetalda hyror, störningar i boendet, lägenhetsbyten och andrahandsuthyrning, uppsägning, förfarandet i hyrestvister och mycket mer. Att förstå …

Hyresjuridik Bostäder – Grundkurs Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
14200 SEK
Ort
Göteborg, Stockholm

Hyresjuridik grund

Kursbeskrivning Under den här kursen går vi igenom hyresjuridikens grunder. Vi pratar bland annat om hyresgästens besittningsskydd, hyresavtalets innehåll, vad hyresgästen får göra i sin bostad och ansvarsfördelningen mellan hyresvärd och hyresgäst. Kursen leds av våra erfarna jurister som ger dig en grundlig genomgång av hyreslagens regler. Du får vägledning och tips från praxis och …

Hyresjuridik grund Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
12500 SEK
Ort
Malmö, Online, Stockholm m. fl.