Utbildning anbudsgivare – lär dig lämna anbud – offentlig upphandling

En utbildning för anbudsgivare bör alla leverantörer som tänker lämna anbud på en offentlig upphandling gå. Offentliga upphandlingar tenderar att kännas relativt komplicerade om man inte har erfarenhet av det sedan tidigare. Att delta i en upphandling tar oftast ganska mycket tid och kraft. Att gå en grundkurs i upphandling kommer hjälpa dig att räta ut många frågetecken samt underlätta för dig den dagen du skall lämna ett anbud.

Upphandlingar kan vara olika omfattande och ställa olika krav. Oftast är det dock mycket administration och underlag som skall tas fram. Har man inte rätt dokument så riskerar man att strykas som anbudsgivare.

Offentlig upphandling omsätter enorma belopp under ett år. Statliga myndigheter och kommuner är ofta trygga och säkra kunder. Avtalen skrivs ofta på 2-4 års tid vilket ger trygghet för dig som företagare.

En utbildning för anbudsgivare innehåller viktiga delar som:

-Allmänt om offentlig upphandling. Lär dig grunderna inom offentlig upphandling.

-Lagar och regler är viktigt att känna till. I grunden är det EU-direktiv som styr upphandling. Inom Sverige har vi främst Lagen om upphandling (LOU) som styr.

-Upphandlingsprocessen och dess olika delar är viktiga att känna till. Inköpsprocessen är relativt uppstyrd och skall genomgå en process för att säkerställa att allt går rätt till.

– Skriv avtal, överprövningar, skadestånd m.m

-Utvärdering görs när anbudstiden gått ut. Då jämförs anbudsgivarnas anbud mot varandra under förutsättning att man uppfyller de krav som ställts.

-Tips och trix

Nedan listar vi kurser och utbildningar för att bli en bra anbudsgivare. Läs och jämför kurser.

Grundkurs i offentlig upphandling för anbudsgivare – onlinekurs

Kursbeskrivning Syftet med onlinekursen är att ge dig som arbetar med LOU som anbudsgivare på leverantörssidan en god grundkunskap om offentlig upphandling, de senaste uppdateringarna av lagar och regelverk samt god förståelse för praktisk tillämpning. Med rätt grundkunskap, kunskap om vilka uppdaterade lagar och regler som gäller samt med god praktisk förståelse för hur du …

Grundkurs i offentlig upphandling för anbudsgivare – onlinekurs Läs mer »

Längd
Ca 2-3 timmars kursmaterial
Pris
1995 SEK
Ort
Online

LOU – kurs i offentlig upphandling

Kursbeskrivning Denna kurs ger dig som medverkar i upphandlingar en grundläggande och pedagogisk introduktion till upphandlingsprocessen, med fokus på de nyheter som trätt i kraft och vilka effekter de har på genomförandet av upphandlingar. Med detta som utgång har vi skapat en endagsutbildning inom LOU för både upphandlare och anbudsgivare. Kursen är bred, med fokus på …

LOU – kurs i offentlig upphandling Läs mer »

Längd
1 dag
Pris
6100 SEK
Ort
Göteborg, Stockholm

Lag om offentlig upphandling – LOU

Kursen behandlar huvudsakligen LOU men flertalet bestämmelser samt det grundläggande regelverket gäller för samtliga upphandlingslagar. Målet med denna kurs är att ge dig trygghet och kunskap om vad som gäller vid offentlig upphandling eller lämnande av anbud för att uppfylla kraven samt möjliggöra bra affärer. Både för beställare och leverantörer. Kursinnehåll

Längd
1 dag
Pris
6400 SEK
Ort
Göteborg, Malmö, Online m. fl.