Utbildning marknadsföring – kurser på distans och plats

Satsa på en utbildning i marknadsföring, det kommer löna sig! Syns du inte så finns du inte. Grunden i ett företag är att ha en produkt eller tjänst att sälja. Men om ingen vet att du erbjuder denna tjänst så kommer inte ditt företag överleva speciellt länge. Det är här marknadsföring kommer in i bilden. Marknadsföring är ett brett begrepp men handlar i grund och botten om att få kunder att köpa dina produkter och tjänster. Vi listar en mängd olika utbildningar och kurser i marknadsföring. Så se till att gå en utbildning i detta viktiga ämne .

Börja med att gå en grundläggande kurs i marknadsföring och lär dig hur du skall arbeta med marknadsföring både på vanligt traditionellt sätt men även digitalt. Det finns kurser på olika nivåer som passar både dig som nybörjare och dig som mer erfaren.

Viktiga begrepp inom marknadsföring

Till att börja med så bör man genomföra en marknadsundersökning för att utreda om det finns ett stort behov av den vara eller tjänst du erbjuder. Det är även bra att få information om vilken målgrupp som främst är intresserad av din vara eller tjänst. Vet du att det är främst killar mellan 20 och 40 år som främst är intresserade så är det ju dem du skall inrikta din marknadsföring mot för att få ut mest av dina marknadsföringspengar. Det är nu du behöver ta fram en strategi för hur du skall arbeta med marknadsföringen. Viktiga saker att ha koll på i detta skede är att lära dig så mycket som möjligt om din marknad och hur den fungerar. Du måste också ha stenkoll på dina konkurrenter och vad dem gör och inte gör. Det är också viktigt att du funderar igenom vad det är som gör dig, ditt företag eller dina produkter unika och vad du vill att kunden skall tänka på när de här ditt namn.

Du behöver också fundera på syftet med din marknadsföring. Skall den leda till massa köp eller jobbar du med att skala kännedom som längre fram kommer leda till köp. Vidare behöver du också fundera på vilka marknadsföringskanaler du skall använda och som passar din målgrupp bäst. Slutligen så skapar du en marknadsföringsplan där du är lite mer konkret och planerar vilken typ av marknadsföring du skall göra och när du skall göra den.

Som du märker så finns det väldigt mycket att säga och lära om detta ämne. Därför är en utbildning i marknadsföring något som är av stor nytta för de flesta.

Nedan listar vi marknadsföringsutbildningar. Läs och jämför kurser och utbildningsanordnare.

M8 Marknadsföring & Försäljning

Kursbeskrivning Distanskursen marknadsföring och försäljning lär dig förstå vikten av att tänka i ett marknadsföringsperspektiv och hur effektiv försäljning ska bedrivas. Utan marknadsföring överlever inte något företag. Du går igenom olika synsätt och får lära dig modeller för både konsument- och producentmarknadsföring, allt ifrån attitydundersökningar till den slutliga försäljningsprocessen. Du får dessutom en inblick i hur …

M8 Marknadsföring & Försäljning Läs mer »

Längd
2-3 dagar
Pris
5100 SEK
Ort
Online

Marknadsföring för icke-ekonomer

Kursbeskrivning Den här kursen ger snabba kunskaper i hur modern marknadsföring kan bidra till ökad försäljning. Du får ett bra grepp om hur marknadsföring fungerar. Du kan använda kunskaperna internt och/eller för att handla upp externa tjänster, från till exempel en reklam-, kommunikations- eller webbyrå. I denna kurs riktas luppen mot den intäktsskapande delen av …

Marknadsföring för icke-ekonomer Läs mer »

Längd
1 förmiddag/vecka - 3 veckor
Pris
9800 SEK
Ort
Distans, Göteborg, Malmö m. fl.

Marknads­föring Start

Kursbeskrivning Gör din första marknads- och aktivitetsplan! På den här grundkursen får du en första inblick i hur du skapar kundrelationer, identifierar målgrupper och utvecklar varumärken. Marknadsföring handlar om att skapa och vårda kundrelationer, att identifiera nya affärsmöjligheter och utveckla verksamheten. Den här introduktionskursen i marknadsföring ger dig grundläggande kunskaper om just det. Kursen ger …

Marknads­föring Start Läs mer »

Längd
Kvällstid - 25 lektionstimmar
Pris
18500 SEK
Ort
Stockholm