Truckutbildning

Truckutbildning är en meriterande utbildning och något som uppskattas av arbetsgivare om du söker jobb där truck används. Vi listar utbildningar för både privatpersoner och företag runt om i Sverige. En truckutbildning är en relativt billig investering.

Truckkort kan man ta i olika klasser. Klass A och B är de klasser som oftast efterfrågas. Har du truckkort i klass B har du möjlighet att arbeta på många olika arbetsplatser där truckar används. Exempelvis på ett lager eller på ett industriföretag.

För att få ta ett truckkort och gå en truckkortsutbildning krävs att du har fyllt 16 år och du behöver ej ha annat körkort sedan tidigare.

Har du en truckutbildning inom klass A för du köra låglyftare, ledstaplare, låglyftande åktruck och låglyftande plocktruck. Har du gått en Klass B utbildning får du även framföra fyrvägstruck, motviktstruck, höglyftande plocktruck, skjutstativtruck mfl.

Det finns även truckar som är klassade i klasserna C och D också, men de är relativt ovanliga. Men givetvis finns utbildningar inom dessa klasser också.

Varför krävs truckutbildning?

Arbetsmiljöverket kräver att alla som framför en truck skall ha dokumenterad praktisk samt teoretisk kunskap (AFS 2006:5). Den främsta anledningen till detta är för att framförandet skall ske på ett säkert sätt. En truck kan orsaka enormt stor skada på personer och egendom om inte man använder den korrekt. Tyvärr sker det ett antal allvarliga olyckor där truckar är inblandade varje år i Sverige. Så vikten av en bra utbildning och praktisk erfarenhet är stor.

Nedan listar vi många bra truckutbildningar. Läs och jämför utbildningar och utbildningsanordnare.

 

Truckutbildning

Kursbeskrivning Vi erbjuder truckutbildning för dig som vill ha utbildningsintyg. Våra instruktörer är inspirerande och välutbildade med bred erfarenhet. Under senaste åren har vi utbildat flera hundra truckförare. TM Utbildning AB samarbetar med TYA och MA system. Under utbildningen kommer deltagaren att lära sig hantering av olika material på ett säkert sätt. Säkerhet är nyckelordet …

Truckutbildning Läs mer »

Längd
3-5 dagar beroende på antal trucktyper
Pris
6170 SEK
Ort
Oskarshamn

Truckutbildning Göteborg

Kursbeskrivning Vill du gå en truckutbildning i Göteborg? Då har du kommit rätt. Med vårt populära truckkort i Göteborg får du snabbt rätt behörighet för att arbeta som truckförare. En investering som gör att du blir attraktiv på arbetsmarknaden och ökar chansen att hitta ett välbetalt jobb. Hos oss får du alltid certifierade instruktörer, körgaranti …

Truckutbildning Göteborg Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
1995 SEK
Ort
Göteborg

Truckutbildning

Kursbeskrivning Säkra ditt jobb som truckförare genom ett truckkort från Truckexperten. Vi utbildar med fokus på att du ska känna dig trygg och säker när du kommer ut i verkligheten och jobbar som truckförare. En professionell truckutbildning för privatpersoner och företag.  Våra ambulerande instruktörer håller företagsutbildningar hos ert företag i hela Sverige. Kontakta oss om …

Truckutbildning Läs mer »

Längd
2 dagar
Pris
2999 SEK
Ort
Flertal orter