Terapeututbildningar

Terapeututbildningar passar dig som tycker om att hjälpa människor som befinner sig i svåra situationer. Kunna hjälpa dem tillbaka till en normal vardag i balans och välbefinnande. Det finns många olika utbildningar inom detta område. Så läs noga och jämför för att hitta rätt terapeututbildning för dig.

Vad är en terapeut och vem får kalla sig det? Man brukar beskriva titeln terapeut som ett samlingsnamn för olika typer av jobb som alla relaterar till psykologi på ett eller annat sätt. Titeln psykolog är skyddad och kräver utbildning på universitetsnivå. Idag finns en uppsjö av olika yrken där man kallar sig för terapeut. Socialstyrelsen är den myndighet som utfärdar legitimation till de titlar som är godkända och skyddade. Exempel på detta är psykoterapeut och psykolog.

En terapeut brukar man säga arbetar med olika typer av terapi. Det kan vara KBT (Kognitiv beteendeterapi) eller samtalsterapi för att nämna några exempel. Och att vara en terapeut av något slag är som sagt ej en skyddad titel.

Det finns teraapeututbildning med flera olika inriktningar. Exempelvis kan du specialisera dig och hjälpa personer med beroendeproblem i from av droger, alkohol eller annat. Eller varför inte arbeta med parrelationer och anhörigrelationer.

Nedan kan du läsa om massvis med olika utbildningar inom området. Läs och jämför utbildningar, utbildningsanordnare med mera.

 

 

SJÄLVLÄKNINGSTERAPEUT-PROGRAMMET – STP

Kursbeskrivning Välkommen till Sveriges första kombinationsutbildning inom funktionell medicinsk yoga, kost, näring och livsstilskunskap. I STP® utbildas du av erfarna yogaterapeuter, näringsexperter, forskare och läkare som med hängivenhet delar sina erfarenheter och kunskaper om självläkning. STP® stödjer den funktionsmedicinska synen på behandling som är individanpassad och orsaksfokuserad (snarare än enbart symptominriktad) och ser hälsa ur ett större …

SJÄLVLÄKNINGSTERAPEUT-PROGRAMMET – STP Läs mer »

Längd
8 dagar
Pris
24500 SEK
Ort
Online, Stockholm

Diplomerad Par- och relationsterapeut/coach

Kursbeskrivning Under utbildningen till Diplomerad Par- och Relationsterapeut/coach fördjupas dina kunskaper i anknytningsteori och schematerapi, samt dess betydelse för förståelsen av vår hantering av relationer genom livet. Vi behandlar också sexologi utifrån det perspektivet. Föreläsare behandlar teman kring modern hjärnforskning och medberoende. Under kursen, som bygger på psykosyntesens grundsyn, lär du dig mer om samtalsmetodik …

Diplomerad Par- och relationsterapeut/coach Läs mer »

Längd
9 månader
Pris
32574 SEK
Ort
Stockholm

Diplomerad Samtalsterapeut – 2-årig påbyggnadsutbildning

Kursbeskrivning HumaNovas yrkesutbildning till Diplomerad Samtalsterapeut är en grundläggande psykoterapiutbildning (sk Steg 1). Utbildningen ger dig bred kompetens inom integrativ psykoterapi med psykosyntes som grund. Att utbilda sig till samtalsterapeut är för dig som vill arbeta med och bidra till mänskligt växande. Målet med utbildningen är att du ska bli en kompetent, trygg och insiktsfull …

Diplomerad Samtalsterapeut – 2-årig påbyggnadsutbildning Läs mer »

Längd
2 år deltid
Pris
158400 SEK
Ort
Lund, Stockholm