Utbildning i KBT – kognitiv beteendeterapi

Letar du efter utbildning i KBT – kognitiv beteendeterapi? Vi listar massvis med lämpliga utbildningar för dig som vill vidareutbilda dig inom detta intressanta område.

KBT – kognitiv beteendeterapi är en form av behandling som ofta används på patienter som har bekymmer med ångest, depression, psykos och liknande tillstånd. Det är vanligt förekommande att utbildad vårdpersonal av olika slag kompletterar med en utbildning inom KBT. Fokus ligger på att lära sig kartlägga beteenden, tankar och känslor och hitta rätt metod för att förändra dessa.

Kognitiv beteendeterapi brukar sägas vara en inlärningsteori som grundar sig i att mänskligt beteende formas i symbios med miljön. Teorin behandlar även hur människans tankar påverkar dennes känslor och beteenden. Ett viktigt begrepp i teorin är då att om man kan förändra människans tankesätt på ett positivt sätt så kommer det även leda till att känslor och beteenden förändras till det positiva.

KBT kunniga talar ofta om två olika perspektiv. Dels en mer klassisk beteendeterapi som berör problem som framkallar obehag av olika slag. Exempelvis om man har fobi för något. Trånga utrymmer, spindlar, socialt osv. Sen har vi den kognitiva terapin som mer fokuserar på att bryta negativa tankar. Det skall dock nämnas att det inte finns en rak linje mellan dessa utan att de går ofta ihop.

Vad leder utbildning i KBT till?

En KBT-terapeut arbetar oftast utefter ett tydligt och strukturerat upplägg. Vid starten berättar terapeuten om hur upplägget ser och på vilket sätt man kommer arbeta sig framåt. Därefter startas en kartläggning där KBT terapeutens mål är att ta reda på vad som startar problemen och vad som gör att de inte försvinner. Kartläggningen leder till en plan där det bestäms vilken typ av behandling som skall användas.

Är du intresserad av utbildning inom KBT – kognitiv beteendeterapi? Nedan listar vi massvis med bra utbildningar inom området. Läs och jämför bland utbildningar, kurser och utbildningsanordnare.

Grundkurs i KBT

Kursbeskrivning KBT är idag en utav de snabbast växande terapeutiska metoder inom vårdsektorn i Sverige för arbete med psykisk ohälsa. Många som idag redan arbetar terapeutiskt och annan personal upplever ofta behovet av att utöka sina kunskaper inom KBT. Denna utbildning är framtagen för dig som söker teoretiska och praktiskt tillämpbara verktyg för att arbeta …

Grundkurs i KBT Läs mer »

Längd
100% studietakt under 3 mån, alternativt 50% under ca 6 mån, eller Flex.
Pris
7920 SEK
Ort
Distans

GRUNDLÄGGANDE PSYKOTERAPIUTBILDNING STEG-1 INRIKTNING KBT

Kursbeskrivning En komplett utbildning som följer kriterier och krav för den grundläggande psykoterapiutbildning (Steg-1). Utbildningen hos oss är täckande för en generell psykoterapeutisk utbildning och en särskild specialiserad kompetens inom Kognitiv Beteendeterapi. Kursplanen följer det innehåll som rekommenderats av svenska föreningen KBT (sfKBT) och utbildningen är auktoriserad av sfKBT. Psyklinisk AB arbetar för att presentera sitt teoretiska …

GRUNDLÄGGANDE PSYKOTERAPIUTBILDNING STEG-1 INRIKTNING KBT Läs mer »

Längd
50% under 4 terminer, samt 75% under 3 terminer
Pris
110400 SEK
Ort
Distans

Steg-1 KBT – Grundläggande utbildning i psykoterapi med KBT-inriktning

Kursbeskrivning Utbildningen omfattar två års studier på deltid och ger grundläggande teoretiska och praktiska färdigheter i KBT. Den vänder sig till dig med människovårdande yrkesutbildning som vill lära dig mer om hur metoden kan användas inom ramen för ditt yrke. Utbildningen ger dig, under förutsättning att du erhåller regelbunden handledning, behörighet att behandla klienter med …

Steg-1 KBT – Grundläggande utbildning i psykoterapi med KBT-inriktning Läs mer »

Längd
2 år på deltid
Pris
136500 SEK
Ort
Lund